Perustaisinko urheilutarvikkeiden verkkokaupan?

Liikunta- ja urheilualan yrittäjyys kiinnostaa nyt monia ja alan tarvikkeiden verkkokaupan perustaminen voi olla yksi potentiaalinen vaihtoehto tehdä unelmista totta. Pohdimme tässä artikkelissa, millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon, jos haaveena on oma urheilutarvikkeiden verkkokauppa.

Laadi yrityssuunnitelma

Yrityssuunnitelma kannattaa laatia hyvissä ajoin, sillä sen avulla on mahdollista hahmottaa entistä selkeämmin mitä haluat urheilutarvikkeiden verkkokaupassasi tarjota ja kenelle.

Mieti myös ketkä ovat urheilutarvikkeiden verkkokauppasi potentiaalisin asiakaskunta, pahimmat kilpailijat ja parhaimmat myyntiartikkelit. Projektin rahoitusta kannattaa myös lähteä pohtimaan jo hyvissä ajoin!

Hyödynnä paikkakuntasi yritysneuvonta

Kun haaveena on oma urheilutarvikkeiden verkkokauppa tai muu alan yritys, kannattaa ehdottomasti hyödyntää oman paikkakunnan yritysneuvonta!

Neuvonnassa yritysideaasi tarkastellaan hyvin monenlaisista näkökulmista käsin ja kokenut yritysneuvoja osaa arvioida sitä ammattilaisen silmin, ilman vaaleanpunaisia silmälaseja. Hän osaa myös neuvoa, mistä urheilutarvikkeiden verkkokauppa voi saada rahoitusta ja kuinka yrityksen kirjanpito sekä muut velvoitteet kannattaa hoitaa.

Kilpailuta yrityslainat

Jos joudut ottamaan yrityslainaa urheilutarvikkeiden verkkokauppaa varten, muistathan ehdottomasti kilpailuttaa yrityslainat. Kilpailuttamalla yrityslainat voit nimittäin säästää yllättävän paljon.

Yrityslainan kilpailuttaminen saattaa kuulostaa haastavalta ja työläältä haasteelta, mutta sitä sen ei välttämättä tarvitse olla. Netistä löytyy nimittäin näppäriä palveluita, kuten yrityslainat.com, jotka hoitavat yrityslainojen kilpailuttamisen asiakkaan puolesta.

Arvioi omia yrittäjäominaisuuksiasi

Ennen oman yrityksen perustamista on tärkeää arvioida omia yrittäjäominaisuuksia ja tukiverkkoa. Yrittäminen ei välttämättä sovi kaikille ja vaikka urheilutarvikkeiden verkkokauppa olisikin suuri haaveesi, voi joissakin tapauksissa olla parempi työskennellä urheilualalla jonkun toisen alaisuudessa.

Yrittäjyys vaatii rutkasti sisua, oma-aloitteisuutta ja periksiantamattomuutta, eikä se ole aina ruusuilla tanssimista. Se vaatii riskien hallintaa ja epävarmuuden sietokykyä. Jos yrittäjällä on alaisia, se vaatii myös johtajuutta ja taitoa toimia johtajana. Vähintään yrittäjän on osattava johtaa itseään ja uskottava itseensä.

Toisaalta yrittäjyys voi parhaimmillaan myös antaa paljon. Se voi nostaa yrittäjän uskoa omiin kykyihinsä ja tarjota hänelle sellaisia vapauksia, joita tavallisessa palkkatyössä ei välttämättä ole mahdollista saavuttaa.

Yrittäjyys tarjoaa parhaimmillaan ainutlaatuisen tilaisuuden toteuttaa omia visioita ja laittaa itsensä likoon asian puolesta, johon uskoo! Parhaimmillaan myös yrittäjän tulotaso on helposti korkeampi kuin alan palkkatyössä.

Omista yrityksen perustamiseen liittyvistä ajatuksista kannattaa keskustella avoimesti myös oman lähipiirin kanssa ennen kuin perustaa omaa urheilutarvikkeiden verkkokauppaa. Lähipiirin tuki on nimittäin erityisen tarpeen, kun urheilutarvikkeiden verkkokauppa jossakin vaiheessa tuntuu työllistävän yrittäjän 24/7.

Ellei yrittäjällä ole takanaan läheisten tukea, tuntuu yrittäminen erityisen yksinäiseltä ja stressaavalta. Parhaimmillaan urheilutarvikkeiden verkkokauppa saattaa kuitenkin työllistää koko perheen!