10 tapaa kannustaa työntekijöitäsi liikkumaan

10 tapaa kannustaa työntekijöitäsi liikkumaan

Aktiivisen työnteon ei tarvitse tuntua työläältä. Itse asiassa se voi olla työntekijöille hauska ja tehokas tapa lisätä tuottavuuttaan ja hyvinvointiaan. Ja kuka tietää? Se voi jopa johtaa siihen, että he ottavat tulevaisuudessa vähemmän sairauslomia. Tiedämme, mitä ajattelet: kuinka monelta yritykseltä olemme kuulleet tuon? No, on olemassa syy, miksi niin monet yritykset sanovat sen nyt. Googlesta Facebookiin yhä useammat organisaatiot tunnustavat aktiivisen työskentelyn hyödyt ja ottavat käyttöön kävelykokousten tai seisomatyöpöytien kaltaisia aloitteita osana henkilöstöetupakettejaan – ja näkevät niiden tuloksena hyviä tuloksia. Kun tutkimukset osoittavat, että yli kaksi kolmasosaa ihmisistä kamppailee fyysisen aktiivisuuden suositusten vähimmäistason saavuttamisen kanssa, ei ole koskaan ollut tärkeämpää aikaa kannustaa työntekijöitä liikkumaan töissä. Tässä on kymmenen tapaa, joilla voit tehdä juuri niin…

Aamukävelyt

Yksi helpoimmista tavoista saada työntekijät liikkumaan on kannustaa heitä kävelemään joka aamu. Tutkimukset ovat osoittaneet, että reipas kävelylenkki joka aamu voi vähentää stressiä jopa 65 prosenttia – eli lähes kaksi kolmasosaa vähemmän! Aamukävely voi myös parantaa keskittymis- ja tarkkaavaisuustasoa koko päivän ajan ja vähentää väsymyksen tunnetta. Ja vaikka se ei ehkä kuulosta kaikkein tuottavimmalta tavalta aloittaa päivä, tutkimukset ovat osoittaneet, että kävely voi auttaa parantamaan luovuutta ja ongelmanratkaisutaitoja. Yksi tapa kannustaa aamukävelyyn on järjestää kävelykokoukset osana aktiivisen työskentelyn etuuspakettia. Tämä on kokous, jota ei pidetä kokoushuoneessa tai neuvotteluhuoneessa vaan puistossa tai läheisellä jalkakäytävällä. Tämä antaa työntekijöille mahdollisuuden venytellä jalkojaan ja saada raitista ilmaa ja olla samalla tuottavia.

Seisomapöydät

Seisomapöydät ovat olleet muotia jo jonkin aikaa, ja hyvästä syystä. Niiden on osoitettu lisäävän luovuutta ja tuottavuutta ja vähentävän samalla tiettyjen kroonisten sairauksien riskiä. Seisomapöydät sopivat myös lähes kaikenlaiseen työhön. Olitpa sitten insinööri, henkilöstöpäällikkö tai myyjä, työnteon aikana seisominen voi lisätä tuottavuutta ja vähentää kroonisten sairauksien riskiä. Ja vaikka jotkut ihmiset pelkäävät, että he väsyvät tai tuntevat olonsa jäykäksi, jos he seisovat työskennellessään, tutkimukset osoittavat, että näin ei ole lainkaan. Itse asiassa Journal of Occupational and Environmental Hygiene -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että kahdeksan viikon jälkeen työpöydän ääressä seisominen vähensi väsymystä 57 prosenttia ja paransi mielialaa 20 prosenttia.

Image Source: FreeImages‍

Kannusta kävelyyn kokouksissa ja neuvottelupuheluissa.

Jos haluat saada työntekijäsi liikkumaan työpäivän aikana, aloita rohkaisemalla heitä kävelemään samalla kun he puhuvat. Tutkimukset ovat osoittaneet, että käveleminen puhelimessa puhuessa voi nopeuttaa keskustelua jopa 50 prosenttia ja lyhentää sopimukseen pääsemiseen kuluvaa aikaa jopa 70 prosenttia. Kävely kokouspuhelujen aikana voi myös olla hyvä tapa pitää työntekijät aktiivisina viikoittaisten tiimikokousten aikana. Jos kaikki nousevat ylös ja kävelevät 10 minuuttia tunnin välein, ihmiset pysyvät hereillä, valppaina ja sitoutuneina. Se voi myös auttaa ehkäisemään pitkäaikaisia selkävaivoja, kuten iskiasvaivoja.

Lounasaikaiset kuntosalit

Jos haluat, että työntekijäsi ovat aktiivisempia päivän aikana, kannusta heitä liikkumaan lounastauolla. Tämä voidaan tehdä monin eri tavoin, esimerkiksi lounasaikaisilla kuntosessioilla. Näitä istuntoja vetää kunto-ohjaaja, ja ne voidaan järjestää toimistossa, läheisessä puistossa tai urheilukeskuksessa. Lounasajan kuntosessiot voidaan räätälöidä työntekijöiden kuntotason mukaan, ja niihin voi sisältyä useita erilaisia aktiviteetteja, kuten joogaa, kuntosalitunteja tai jopa lyhyitä intensiivisiä liikuntasuorituksia.

Juhli työntekijöiden saavutuksia

Työpaikan kuntoiluohjelmat hyödyttävät todistetusti työntekijöiden terveyttä ja tuottavuutta, mutta se ei tarkoita, etteikö niihin liittyisi haasteita. Työntekijöiden kannustaminen kuntoon ei välttämättä riitä, minkä vuoksi heidän saavutuksiaan on myös juhlittava. Voit tehdä tämän monin tavoin, esimerkiksi luomalla tulostaulun, jossa seurataan aktiivisimpia työntekijöitä, tai järjestämällä aktiivipäivän. Aktiivipäivät ovat kuin urheilupäivä, mutta niiden tarkoituksena on saada työntekijät liikkumaan ja toimimaan aktiivisesti sen sijaan, että he vain istuisivat ja katselisivat.

Tarjoa lisäetuja aktiivisille työntekijöille

Jos yrityksesi tarjoaa jo jonkinlaisen etuuspaketin, mikset varmistaisi, että aktiiviseen työskentelyyn kannustavat kohdat ovat niitä, joihin kiinnitetään eniten huomiota. Voit tehdä tämän järjestämällä sisäisen kilpailun, jossa eri ryhmät kilpailevat toisiaan vastaan siitä, kuka onnistuu toteuttamaan eniten fyysistä aktiivisuutta. Aktiivista työskentelyä koskeva aloite on loistava tapa kannustaa työntekijöitäsi liikkumaan aktiivisesti ja olemaan kunnossa. Se voi myös auttaa vähentämään poissaoloja, parantamaan tuottavuutta ja lisäämään työmoraalia yrityksessä.

Lopputulos: työntekijöiden kannustaminen liikkumaan ei saisi tuntua pelkältä työltä.

Aktiivisuuden ei tarvitse tuntua työltä. Itse asiassa se voi olla työntekijöille hauska ja tehokas tapa lisätä tuottavuuttaan ja hyvinvointiaan. Ja kuka tietää? Se saattaa jopa johtaa siihen, että he ottavat tulevaisuudessa vähemmän sairauslomia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *